Door stijgende temperaturen en steeds warmere zomers neemt hittestress toe. Gebouwen, wegen en openbare ruimten absorberen warmte, wat leidt tot onaangenaam hoge temperaturen, fysieke schade aan de infrastructuur, gezondheidsrisico’s bij (kwetsbare) bewoners en slechte kwaliteit in stedelijk water. Hoe kunnen we het stedelijk gebied of nieuw te realiseren bouwplan beschermen tegen de impact van hitte en tegelijkertijd een aangename leefomgeving creëren?
Morgen minder hittestress
Bij Civicon ontwerpen we slimme en duurzame maatregelen om hittestress in de verharde buitenruimte te verminderen. Dit doen we onder andere door in een vroeg stadium te visualiseren welke locaties gevoelig zijn voor hittestress en te berekenen welk effect onze oplossingen hebben op de temperatuur.
Door meer water en groen te integreren in onze plannen, creëren we meer koele plekken in de buitenruimte en verminderen we hittestress. We hanteren daarbij de ‘3-30-300’-regel. Deze vuistregel schrijft voor dat vanuit elke woning drie bomen zichtbaar moeten zijn, dat elke buurt ten minste 30% kroonbedekking heeft en dat op 300 meter afstand van elke woning een groene verblijfsplek of park aanwezig is. Door deze uitgangspunten en verschillende vergroeningstechnieken toe te passen, creëren we klimaatadaptieve ontwerpen die bijdragen aan een duurzamer en leefbaarder stedelijk gebied.
Succesvolle hittestress projecten
Slimme civiele techniek voor een prettige en veilige leefomgeving. Wij bieden de oplossing voor urgente uitdagingen, zoals hittestress, wateroverlast en infrastructuur.
Meer weten? Kom in contact
Benieuwd hoe wij u kunnen helpen met het verminderen van hittestress? Onze collega’s staan klaar om u te informeren over de mogelijkheden voor een klimaatbestendige en minder warme buitenruimte. Neem contact met ons op voor een advies op maat.