Selecteer een pagina

Ambachtelijke brouwerij in Groenlo

Het starten van een onafhankelijke, ambachtelijke brouwerij, die begin 2018 operationeel moet zijn, past goed in de visie en plannen van de gemeente Oost Gelre om Groenlo weer aantrekkelijker te laten zijn voor inwoners en toeristen.

De brouwerij komt ook nog eens op een bijzondere plek: bij Villa Adriana, de voormalige directeurswoning van de familie De Groen, tot voor kort de eigenaar van de Grolschbrouwerij. Villa Adriana zélf wordt ingericht als proeflokaal. Ook komt hier de ontvangstruimte. Deze villa, gebouwd in 1908, stond altijd naast de Grolschfabriek. Grolsch verhuisde in 2004 echter naar Boekelo, in de gemeente Enschede. De fabriek in Groenlo is vervolgens gesloopt.

Buro Ontwerp en Omgeving heeft voor de buitenruimte een ontwerp gemaakt, inclusief een kleine haven voor boten. Civicon heeft dit ontwerp civieltechnisch uitgewerkt en houdt toezicht op de werkzaamheden. Daarnaast heeft Civicon een Watertoets opgesteld, wat later is uitgewerkt in een waterhuishoudings- en rioleringsplan.